بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا چطور باید انجام شود؟

مقدمه مقاله:

شیوع ویروس کرونا در تمام دنیا و کشور ما، بر روی تمام مشاغل تأثیر گذاشته است. مشاغل ساختمانی و پروژه های بازسازی ساختمان نیز مانند تمام پروژه های ساختمانی دیگر تحت تأثیر شیوع این ویروس قرار گرفته است. حال چند سؤال مطرح می شود. اینکه آیا بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا تصمیم درستی است؟ یا اصلاً چنین کاری ممکن است؟ و اگر انجام بازسازی درست و ممکن باشد، چطور باید آنرا انجام دهیم؟
دراین مقاله سعی میکنیم جواب این سه سؤال مهم را براساس تجربه خودمان در مورد پروژه های بازسازی و با توجه به اطلاعاتی که از ویروس کرونا منتشر شده است، ارائه نماییم. لازم به ذکر است که تخصص ما تنها در رابطه با پروژه های بازسازی است و در مورد عملکرد و پیشگیریهای ضروری در برابر این ویروس همانند سایر مردم از طریق رسانه های عمومی و منابع رسمی کشور و سازمانهای بین المللی اطلاعاتمان را بدست آورده ایم.
ما بعنوان متخصصین و افراد با تجربه در حوزه پروژه های بازسازی و دکوراسیون داخلی تصمیم گرفته ایم تا در چهارچوب اصول و شرایطی که برای مقابله با ویروس کرونا از طرف افراد و سازمانهای ذیصلاح اعلام شده است، براساس تخصص و تجربه خودمان در پروژه های بازسازی، راه حل ها و روشهای ممکن برای انجام پروژه های بازسازی در این شرایط را پیش بینی کنیم.
در ادامه این مقاله در رابطه با اینکه اصلاً در چه شرایطی تصمیم به انجام بازسازی با وجود شیوع ویروس کرونا یا در اصطلاح علمی آن COVID-19، میتواند منطقی باشد، صحبت می کنیم. پس از آن در بخشهای دیگر مقاله راه حلها و نکاتی که احتمالاً انجام پروژه های بازسازی را در این شرایط میتواند ممکن کند، را بیان خواهیم کرد.

بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا فقط در زمان اضطراری بودن آن باید انجام شود

هدف از مطالعه این مقاله:

اگر پس از مطالعه این مقاله به این نتیجه برسیم که میباسیت در این شرایط نیز بازسازی مورد نظرمان را انجام دهیم، با مطالعه و بررسی مطالب و نکاتی که در ادامه این مقاله بیان خواهد شد، میتوانیم با آمادگی کامل تر و با حداقل خطر، امکان بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا را در پروژه خودمان فراهم کنیم.
با اینکه اگر واقعاً کیفیت بازسازی مورد نظر برای ما خیلی مهم باشد بهتر است انجام آنرا تا زمان تعیین تکلیف و انشاالله حل شدن مشکل ویروس کرونا به تأخیر بیاندازیم، اما نکاتی که در ادامه باهم بررسی خواهیم کرد، میتواند کمک کند تا حتی در همین شرایط نیز بتوانیم یک بازسازی با کیفیت و با هزینه مناسب و نهایتاً در مدت زمان کافی داشته باشیم.

انجام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا تصمیم درستی است؟

قطعاً، هم بدلیل حفظ سلامت شخصی خود و خانواده مان و هم برای کمک به جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس در جامعه، باید همه ما تمام تلاشمان را بکنیم تا تنها به فعالیتهای بسیار ضروری خارج از خانه بپردازیم. بعنوان یک وظیفه اجتماعی باید فعالیتهای خارج از منزل و کارهای گروهی مورد نظرمان را تا حد ممکن به زمان پس از حل مشکل کرونا موکول کنیم.
به این ترتیب با در نظر گرفتن ضرورت دوری از فعالیتهای خارج از منزل و کارهای گروهی، بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا، فقط زمانی قابل قبول و منطقی است که انجام ندادن آن باعث بروز مشکلات جدی در زندگی روزمره ما باشد. در غیر اینصورت انجام بازسازی تصمیم اشتباهی است.

براساس تجربه ما در سه حالت، انجام بازسازی حتی با وجود ویروس کرونا یک کار ضروری و تصمیمی اجباری خواهد بود:

حالت اول از شرایطی که بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا ضروری خواهد بود:

یکی از شرایطی که باعث می شود انجام بازسازی حتی با وجود خطر شیوع و گسترش ویروس کرونا ضروری باشد، خرابی بخشی از محل سکونت یا کار ما است. بخصوص در مواردی که با گذشت زمان آسیب و خرابی ناشی از آن افزایش پیدا کند. در موارد بسیار متداول میتوان، نشتی لوله های آب، خرابی ایزوگام پشت بام و موارد دیگر را نام برد.
حتی در مواردی که کمتر ممکن است اتفاق بیافتد، مثلاً نشست چاه فاضلاب زیر ساختمان، بخصوص در پارکینگها، نشت و ایجاد ترک در دیوارها و … .
در چنین شرایطی که افراد درحال سکونت و رفت و آمد در این فضاها و ساختمان باشند، انجام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا نیز توجیه پذیر و ضروری است.

حالت دوم از شرایط ضروری بودن انجام بازسازی:

شرایط دیگری که باعث می شود انجام بازسازی یک کار ضروری باشد، زمانی است که پروژه در میانه آن است و رها کردن آن باعث بروز خسارت بیشتر خواهد بود. بطور مثال، بخشی از عملیات بازسازی مانند لوله کشی های ساختمان یا اجرای کفپوش بخشی از پروژه و … انجام شده است، اما بدلیل شیوع ویروس کرونا، پروژه متوقف شده است. درحالی که رفت و آمدها همچنان به محل پروژه ادامه دارد.
این رفت و آمدها باعث تخریب و آسیب رساندن به ساختمان خواهد شد. در این شرایط باید تنها بخشهایی از پروژه که بدلیل نیمه کاره بودن امکان تخریب و ایجاد خسارت در آنها وجود دارد، با رعایت اصول و محدودیتهای لازم، تکمیل شود.

حالت سوم از شرایط خاصی که بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا تصمیم درستی است:

در شرایطی که خدایی ناکرده براساس برخی پیش بینیها، در آینده ای نزدیک اعلام شود که حل مشکل ویروس کرونا تا مدتهای طولانی ممکن نخواهد بود. شرایطی که امیدوار هستیم هیچگاه شاهد آن نباشیم، اما در هر صورت باید برای آن نیز خودمان را آماده کنیم.
در این شرایط نیاز خواهیم داشت تا سیستم زندگی روزمره خودمان را با وجود ویروس کرونا در جامعه برنامه ریزی کرده و ادامه دهیم. به این ترتیب برای انجام پروژه های بازسازی نیز باید یک برنامه ریزی دقیق همراه با راه حل های مؤثر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در فضای کارگاه، انجام دهیم.

در شرایطی که خطر گسترش ویروس کرونا وجود دارد اصلاً انجام بازسازی تصمیم درستی است؟

اصلاً بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا قابل اجرا و ممکن است؟

سؤال مهم دیگری که پیش می آید این است که آیا حتی در شرایطی که انجام بازسازی ضروری باشد، اصلاً انجام و اجرای آن ممکن است؟
برای پاسخ دادن به این سؤال باید ابتدا بگویی که بله ممکن است. اما در ادامه آن باید بدانیم که هیچ نتیجه ای بصورت قطعی برای پروژه بازسازی که در شرایط کنونی آغاز شود، نمیتوان پیش بینی کرد. در مورد اینکه آیا میتوانیم یک هزینه و مدت زمان دقیق برای پروژه بازسازی مورد نظرمان پیش بینی کنیم هم اصلاً اطمینانی وجود ندارد.
در هر صورت باید ابتدا طبق روال یک پروژه بازسازی دقیق و استاندارد، پیش بینی قابل قبولی از هزینه و زمان بازسازی داشته باشیم. در ادامه آنهم یک برنامه ریزی دقیق برای تمام بخشهای پروژه انجام دهیم. اما باید فقط در شرایطی پروژه مورد نظرمان را آغاز کنیم که آماده تمام شرایط احتمالی زیر باشیم:

شرایط پیش بینی نشده ای که ممکن است با آن روبرو شویم:

همانطور که گفته شد، فقط در شرایطی باید بازسازی ضروری مورد نظرمان را آغاز کنیم، که آمادگی کافی برای اتفاقات زیر را داشته باشیم. البته نکاتی که در بخشهای بعدی این مقاله به آنها اشاره می کنیم، کمک میکند تا حد ممکن مانع این اتفاقات غیر قابل پیش بینی شویم. اما نهایتاً آماده بودن برای چنین شرایطی یک شرط لازم برای شروع بازسازی در این وضعیت غیر عادی میباشد:
– ممکن است به هر دلیلی فعالیتهای ساختمانی حتی در حد بازسازی های کوچک و متوسط نیز متوقف شود. بطور مثال خدایی ناکرده ممکن است نیاز به قرنطینه سراسری باشد. باید برای چنین شرایطی آمادگی کافی داشته باشیم.
– به احتمال بسیار زیاد، هزینه بازسازی خانه، ساختمان، ویلا، دفتر کار یا فروشگاه مورد نظر ما، از آن چیزی که پیش بینی کرده ایم، بیشتر خواهد شد. این افزایش هزینه بدلایل مختلف مانند تعویض پیمانکاران و نیروهای کار در میانه پروژه، افزایش قیمت مصالح و لوازم مصرفی، افزایش مدت پروژه و بسیاری از اتفاقات پیش بینی نشده دیگر رخ دهد.
– شاید بتوان گفت مدت زمان انجام پروژه، مبهم ترین بخش بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا باشد. آنقدر تعداد دلایلی که میتواند باعث شود هر بخش از پروژه عقب بیافتد زیاد است که واقعاً برآورد مجموع آنها ممکن است مارا به این نتیجه برساند که اصلاً انجام ندادن بازسازی انتخاب بهتری است.
– نکته دیگر، امکان تغییر در نوع مصالح، لوازم و حتی طرح مورد نظر برای بازسازی را نیز باید در نظر داشته باشیم. در چنین شرایطی که تولید بسیاری از مصالح و لوازم غیر ضروری در کشور و حتی جهان متوقف شده است، احتمالاً در زمان اجرای بازسازی متوجه خواهیم شد که تعدادی از مصالح و لوازمی که قصد استفاده از آنها در پروژه را داشته ایم، موجود نمی باشد.

اصلاً انجام بازسازی در این شرایط ممکن است؟

چند توصیه و نکته مهم درمورد روش انجام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا

در این بخش چند نکته و توصیه مهم که براساس تجربه ما از شیوه اجرا و شرایط یک پروژه بازسازی، میتواند کمک کند تا هم پروژه کمتر با مشکل روبرو شده و تا انتها بخوبی پیش برود و هم حضور افراد و نیروهای کار برای اجرای پروژه باعث شیوع بیشتر ویروس نشود، را بیان خواهیم کرد. بازهم برای چندمین بار تأکید می کنیم که:
بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا فقط باید در شرایط ضروری که انجام ندادن آن باعث مختل شدن زندگی کارفرمای پروژه باشد، انجام شود.

اصول و نکات مهم برای انجام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا

حضور تعداد نفرات کم در محل پروژه بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا:

یکی از اصلیترین نکاتی که از سوی افراد و سازمانهای ذیصلاح در مورد جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعلام شده است، عدم تجمع افراد در یک محل است. با توجه به شکل معمول پروژه های بازسازی که معمولاً در یک فضای کوچک و با تعداد نیروهای کار زیاد در بخشهای مختلف بصورت همزمان اجرا میشوند، اصلی ترین کاری که باید انجام دهیم حذف تعداد زیاد نفرات است.

تعداد نفرات کم در محل پروژه کمک می کند تا بتوانیم برنامه ای تعیین کنیم تا نیروها با فاصله از هم در محل پروژه حضور داشته و کار خود را انجام دهند.

برای حل مشکل تعداد نفرات زیاد در محل پروژه، باید ابتدا دلایل آنرا بشناسیم. علت اینکه معمولاً در بازسازیهای کوچک یا متوسط از قبیل بازسازی خانه یا یک واحد آپارتمان، تعداد نفرات زیاد بصورت همزمان کار میکنند، دو موضوع است.

دلایل وجود نفرات زیاد در پروژه های بازسازی:

اولین دلیل، کوچک بودن حجم عملیاتهای مختلف در پروژه های بازسازی و مرتبط بودن آنها با یکدیگر است. کوچک بودن عملیاتها در هر بخش از بازسازی باعث میشود تا پیمانکار و نیروی کار هر بخش، بخواهد در مدت زمان حضورش در محل پروژه همه پیش نیازهای مورد نیاز کل کار او توسط سایر نیروها آماده شود تا بتواند پشت سرهم بخشهای کوچک کار خود را بدون معطلی انجام داده و به اتمام برساند.

مثلاً یک تکنسین برقکار در محل پروژه بازسازی باید بصورت همزمان با گچکار، کناف کار، بنا و نیروهای کارگری مسئول تخریب. به این ترتیب ایده آل ترین حالت این است که در همان زمانی که تکنسین تأسیسات برقی درحال اجرای یک بخش آماده در پروژه است، بخشهای دیگر توسط نیروهای دیگر آماده شود تا بتواند بلافاصله کار خود را در آن بخشها نیز ادامه داده و تمام کند.

از طرف دیگر زمان کوتاه و فشرده ای که پروژه های بازسازی نسبت به پروژه های ساختمانی دیگر دارند، باعث میشود تا نیاز باشد چندین بخش از پروژه بصورت همزمان اجرا شده و پیش برود. تنها در این شرایط است که میتوانیم براساس برنامه زمانبندی فشرده یک پروژه بازسازی، سروقت پروژه را به پایان برسانیم.

راه حل این مشکل برای انجام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا:

بنابراین اگر بتوانیم اولاً زمان اجرای بازسازی را طولانی تر در نظر بگیریم، یکی از دلایل نیاز به حضور همزمان تعداد نفرات زیاد در محل پروژه حذف می شود.

همچنین اگر با هماهنگی با نیروهای کار در بخشهای مختلف از آنها بخواهیم کارشان را در چند بخش کوچکتر و در روزهای مختلف انجام دهند مشکل نیاز به اجرای بخشهای مختلف بصورت همزمان نیز حل می شود. چراکه در این شرایط یک نیرو، کار خود را تا جایی که ممکن است انجام داده و محل پروژه را ترک می کند تا نیروهای دیگری که امکان کار برای آنها فراهم هست در محل پروژه حاضر شوند.

البته باید بدانیم که احتمالاً انجام چنین کاری اولاً باعث می شود نیاز داشته باشیم دستمزد نیروهای کار متخصص در پروژه را افزایش دهیم. ثانیاً باید آماده باشیم تا بارها با بدقولی و عدم هماهنگی نیروها برای حضور در محل پروژه در روز و ساعت هماهنگ شده روبرو شویم.

در شرایط طبیعی که معمولاً بهانه های محکمی برای بدقولی پیمانکاران و نیروهای کار متخصص مختلف وجود ندارد، این کار آنها باعث تأخیر زیاد در پروژه می شود. حال باتوجه به اینکه قرار است بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا انجام شود میتوانیم پیش بینی کنیم که تأخیرات و بدقولیهای افراد مختلف در پروژه چندین برابر خواهد شد. چرا که بهانه منطقی و قابل قبولی برای آن خواهند داشت.

از تعداد کمی نیروی کارگری و نیروهای متخصص صاحب وسیله نقلیه شخصی استفاده کنیم:

بسیار مهم است که مطمئن شویم کسانی که در محل پروژه بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا رفت و آمد می کنند، از وسائل نقلیه عمومی استفاده نکنند. یک راه حل برای جلوگیری از چنین موضوعی، این است که مطمئن شویم افرادی که برای کار در پروژه انتخاب می کنیم، وسیله نقلیه شخصی برای حضور در محل پروژه دارند.

راه حل دیگری که معمولاً برای نیروهای کارگری قابل انجام است، اقامت تعداد بسیار محدود آنها براساس بزرگی فضای پروژه در محل کارگاه است. اینکه آنها را بطور کامل توجیه کنیم که در ساعات تعطیلی کار با فاصله از هم و با رعایت اصول پیشگیری از انتقال کرونا در محل پروژه باهم اقامت داشته باشند یک ضرورت است.

علت اهمیت این موضوع در مورد نیروهای کارگری، این است که معمولاً رفت و آمد این افراد با استفاده از وسائل نقلیه عمومی انجام میشود. و حتی زندگی آنها در مکانهای پرازدحام با تعداد نفرات زیاد میباشد. به همین دلیل رفت و آمد و اقامت این افراد در مکانهای دیگر احتمال انتقال ویروس به محل پروژه و سایر نیروها را افزایش می دهد.

خود این شرایط که مجبور هستیم تنها از تعداد بسیار محدودی نیروی کارگری برای بازسازی استفاده نماییم، باعث خواهد شد تا سرعت کار بازسازی بشدت کاهش یابد. اما چاره دیگری در شرایط این چنینی وجود ندارد.

لباس کار مخصوص محل پروژه بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا:

پیش از شروع بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا باید تعداد کافی لباس کار برای نیروهای حاضر در محل پروژه فراهم شود. از طرف دیگر امکان شستو شو و سپس خشک کردن آنها با حرارت در آخر هر روز کاری در محل پروژه فراهم باشد و در برنامه کاری قرار بگیرد.

به این ترتیب افرادی که میخواهند وارد محل پروژه شوند، لباس کار شسته شده و تمیز مخصوص خود را تحویل گرفته و در همان ورودی محل پروژه در محلی مناسب که دائماً ضد عفونی می شود تعویض می نمایند. در پایان هر روز کاری نیز هر یک از نیروها، لباس خود را تحویل یک نیروی کارگری مسئول شستو شو و خشک کردن لباسها داده و سپس از محل پروژه خارج می شوند.

نیروی مسئول شست و شو و نظافت لباسها نیز تمام لباسها را با استفاده از مواد شوینده مناسب در مدت زمان مناسب شست و شو داده و در نزدیکی یک وسیله حرارتی ایمن و یک سطح داغ، مانند یک بخاری با دودکش استاندارد یا یک هیتر برقی با پوشش استاندارد، اقدام به خشک کردن لباسها در حداکثر حرارت ممکن می نمایند.

درمورد کفش کار نیروها نیز براساس شرایط پروژه میتوان همین مسائل را رعایت نمود. و یا از آنها خواست بدون کفش وارد کارگاه شوند اگر شرایط پروژه این کار را ممکن کند. البته در هرصورت، پس از اجرای کف نهایی پروژه در زمان بازسازی، دیگر افراد اجازه رفت و آمد در محل پروژه با کفش بیرون خود را نخواهند داشت.

انجام چنین کارهایی بخصوص در پروژه های با فضای کوچک یک چالش مهم و سخت است. اما در هر صورت انجام آنها، احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق لباسهای آلوده افرادی که وارد محل پروژه می شوند، به حداقل ممکن می رسد.

لوازم بهداشتی پیشگیری از شیوع ویروس روزانه تأمین شود:

لوازم بهداشتی مانند ماسک، عینک کار، دستکش و اسپری یا ژل ضد عفونی کننده بهمراه مواد شوینده مناسب باید بطور دائم و روزانه برای محل پروژه تأمین شود. مواردی مانند ماسک و دستکشهای یک بار مصرف باید حتی بیش از یکبار در روز تعویض شوند.

کنترل نیروهای کار برای رعایت تمام این موارد و اصول، وظیفه مسئول پروژه بازسازی در چنین شرایطی است. چراکه معمولاً براساس تجربه نیروهای کار در رعایت مسائل ایمنی سهل انگاری می نمایند.

تغذیه پرسنل روزمزد برای بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا:

در شرایط معمول، تغذیه شامل صبحانه، ناهار، شام (در شرایطی که تا دیروقت کار ادامه پیدا کند)، چایی و آب نیروهای کار روزمزد در پروژه، برعهده مسئول پروژه است. اما در شرایطی که بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا انجام می شود، بهترین راه حل این است که از قبل با نیروهای روزمزد هماهنگی انجام شود که غذای خود را همراه با ظروف مورد نیاز، از منزل با خود به محل پروژه بیاورند.

البته احتمال دارد چنین موضوعی بازهم باعث شود نیاز باشد مبلغی به دستمزد روزانه آنها اضافه نماییم. اما در هرصورت یک موضوع بسیار مهم است.

در مورد نیروهایی که در محل پروژه اقامت دارند نیز، دیگر امکان تهیه غذا از رستورانها یا مکانهای عمومی وجود ندارد. باید شرایط طبخ غذا برای آنها در محل پروژه همراه با مواد لازم با کنترل پخت کافی با حرارت زیاد، فراهم شود. البته اگر تعداد آنها کم باشد و شرایط مسئول پروژه هم مهیا باشد، مسئول پروژه میتواند غذای آنها را در منزل آماده کرده و روزانه همراه خود به محل پروژه بیاورد.

تهویه مناسب محل پروژه بازسازی:

معمولاً بخش زیادی از پروژه های بازسازی در فضاهای بسته انجام می شود. دقیقاً همان شرایطی که برای انتقال ویروس کرونا خطرناک است. بنابراین موضوع مهم هنگام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا، کنترل تهویه مناسب فضا است. پنجره ها تا حد امکان باز بوده و حتی اگر شرایط کار امکان آنرا فراهم کند، از فن استفاده شود تا هوای داخل فضا بصورت مداوم با هوای بیرون جابجا شود.

هر چیزی وارد محل پروژه شود میبایست ضد عفونی شود:

همانطور که در منازلمان هر چیزی از بیرون وارد منزل شود باید ضد عفونی شود، در محل پروژه بازسازی نیز باید همین موضوع رعایت شود. یک نیروی کارگری قابل اعتماد میبایست بخوبی در مورد مراحل و شیوه ضدعقونی هر نوع مصالح، اجناس، لوازم و هر شیء دیگری آموزش داده شود.

پس از آن به همه افرادی که در محل پروژه رفت و آمد دارند، توصیه اکید شود که قبل از ورود اجناس و لوازم مورد نظرشان به داخل کارگاه، آنها را به نیروی مسئول ضد عفونی تحویل نمایند. حتی گوشیهای موبایل و وسائل شخصی که قرار است از آنها در محل پروژه استفاده نمایند نیز باید قبل از ورود ضد عقونی شود.

به این ترتیب امکان ورود ویروس از طریق ابزار، لوازم و مصالحی که وارد محل پروژه می شود ممکن نخواهد بود.

کنترل دائمی سلامت نیروهای بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا سخت ولی ضروری است:

اینکه دائماً در زمان ورود یا کار در محل پروژه بخواهیم افراد را کنترل نماییم تا خدایی ناکرده علائم بیماری نداشته باشند، بسیار دشوار است. اما این موضوع باید روشن و بدون تعارف به تمام افرادی که در محل پروژه بازسازی رفت و آمد دارند توضیح داده شود. همچنین از همه خواسته شود تا اگر علائمی در خود یا افراد دیگر حاضر در پروژه میبینند بلافاصله آنرا به مسئول پروژه اعلام نمایند.

این اعلام هم کمک میکند تا از فرد مورد نظر بخواهیم برای مدت حداقل دو هفته خود را در منزل یا یک مکان امن قرنطینه نماید. و هم کم میکند تمام بخشها و آیتمهایی که فرد مذکور با آنها تماس داشته است، ضد عفونی شود.

تأمین مصالح و لوازم مورد نیاز بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا:

شاید اصلی ترین چالش برای بازسازی اصولی و اجرای کامل پروژه تا انتها، تأمین بموقع مصالح و لوازم مصرفی یا مورد نیاز برای بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا می باشد. در شرایط گسترش ویروس در سراسر کشور و حتی دنیا، تولید و توزیع بسیاری از مصالح و لوازم با مشکل روبرو است.

از طرف دیگر، بسیاری از فروشندگان و توزیع کنندگان خورد که برای تهیه این مصالح باید به آنها مراجعه نماییم ممکن است به هر دلیلی مانند افزایش قیمت اجناس در بازار یا کمیاب شدن آنها، از فروش اجناس خود به ما اجتناب کنند.

چنین اتفاقاتی حتی در زمانی که ویروس کرونا وجود نداشته است و تنها قیمتها در بازار با نوسانات زیادی روبرو بوده است، بارها در کشور ما اتفاق افتاده است. مشکلی که باعث شده است حتی در آن زمان نیز بسیاری از پروژه های بازسازی با مشکل روبرو شده، نیمه کاره بمانند یا بخشهای زیادی از آنها طبق برنامه اولیه پیش نرفته و به اجبار تغییر کنند.

اما راه حل مشکل، تأمین مصالح و لوازم در زمان شیوع کرونا چیست؟ پیشنهاد ما برای حل این مشکل، تهیه این لوازم پیش از شروع بازسازی است. یعنی یک لیست دقیق از انواع مصالح، لوازم و تجهیزات مورد نظر تهیه شود. تعداد و میزان مورد نیاز هر کدام با در نظر گرفتن میزان خطا و پرت کار محاسبه شود. و در نهایت پیش از شروع بازسازی خریداری، تهیه و در یک محل مناسب انبار شوند.

در این شرایط اگر آیتم مورد نیازی هم یافت نشود، تنها زمانی پروژه شروع می شود که آن آیتم یا آیتم جایگزین و مناسبی برای آن تعیین و تهیه شده باشد. به این ترتیب بازسازی مورد نظر در میانه راه متوقف نشده و دچار مشکل نخواهد شد.

به همسایه ها اطمینان داده شود که در طول زمان اجرای پروژه همه اصول بهداشتی رعایت می شود:

در پروژه های بازسازی که در ساختمانها و مجتمعهایی انجام میشود که دارای همسایه های ساکن در ساختمان است، همواره یکی از اصلی ترین کارها، همانگی با همسایگان و جلب رضایت آنها است. معمولاً در شرایط معمولی، نگرانی و ناراحتی همسایه ها از گرد و خاک، کثیفی مشاعات و راه پله ها، استفاده از آسانسور برای حمل بار و از همه مهتر سر و صدای بسیار زیاد عملیات بازسازی است.

اما در شرایطی که بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا انجام میشود، علاوه بر تمام نگرانی های قبلی، نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زمان رفت و آمد نیروهای تیم بازسازی در ساختمان یا مجتمع مربوطه، تبدیل به نگرانی اصلی همسایگان می شود.

در این شرایط اگر میخواهیم همسایه ها در زمان اجرای پروژه مشکلی برای روند کار ایجاد ننمایند، باید آنها را با رفتار نیروها و امکاناتی که به آنها نمایش می دهیم از رعایت اصول بهداشتی و ضد عفونی مشاعات ساختمان مطمئن نماییم.

چند مورد از کارهایی که میتوانیم در این مورد انجام دهیم را نام میبریم:

  • به نیروهای تیم بازسازی اجازه رفت و آمد با آسانسور مجمتع یا ساختمان را ندهیم.
  • چندین بار در طول روز یک نیروی قابل اعتماد، ماسک بصورت و دستکش بدست، با استفاده از لوازم ضد عفونی کننده، درب ورودی مجتمع، نرده های راهپله ها و هر بخش دیگری که ممکن است افراد تیم اجرایی ما در زمان رفت و آمد با آنها تماس داشته باشند را ضد عفونی خواهیم کرد.
  • تمام افرادی که به محل پروژه بازسازی مورد نظر ما رفت آمد می کنند را توجیه نماییم که اصلاً حتی یکبار، بدون ماسک و دستکش بین درب ورودی مجتمع تا داخل واحدی که بازسازی می شود رفت و آمد نکنند. احتمالاً باید دستکش و ماسک آنها را نیز تأمین کنیم.
  • قبل از شروع بازسازی بوسیله حضور درب منزل همسایه ها و با رعایت فاصله، یا بوسیله اعلانهای کتبی در تابلو اعلانات یا داخل آسانسور مجمتع یا ساختمان مورد نظر، تمام مسائل بهداشتی و مراقبتی برنامه ریزی شده را اعلام نماییم. همچنین از آنها بخواهیم درصورت مشاهده حتی یک مورد سرپیچی از هر یک از این موارد بوسیله نیروهای بازسازی، موضوع را به ما اطلاع دهند تا بلافاصله برخورد لازم انجام شود.

تحویل پروژه فقط پس از نظافت و ضد عفونی کامل انجام شود:

قبل از این و پیش از شیوع ویروس نیز تمام پروژه های بازسازی پیش از تحویل به مالک پروژه، بصورت کامل توسط نیروهای متخصص نظافت منازل و ساختمانها، میبایست نظافت می شد. تنها تفاوت شرایط کنونی این است که پس از بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا، نظافت محل پروژه باید با دقت بسیار بیشتری و نهایتاً بوسیله مواد ضدعفونی کننده مناسب انجام شود.

تمام سطوح بخصوص سطوح آهنی، استیل و شیشه ها که برای گفته افراد متخصص، مدت زمان بیشتری این ویروس بر روی آنها باقی می ماند، باید با دقت بوسیله مواد ضد عفونی کننده تمیز شوند.

درمورد ورود اسباب و اثاثیه پس از بازسازی نیز، بهترین گزینه پوشاندن کامل آنها در نایلون در مبداً توسط افرادی که ضد عفونی شده اند و باز کردن نایلون آنها درست در محل ورودی خانه یا ساختمان و انتقال آنها بوسیله افرادی که ضد عفونی شده اند به داخل فضاها می باشد. برای محکم کاری یک مرحله دیگر میتوان نظافت همراه با ضد عفونی تمام سطوح را پس از اسباب کشی نیز انجام داد.

بازهم برای اینکه اطمینان بیشتری به عدم وجود ویروس در داخل ساختمان یا خانه داشته باشیم، میتوانیم در صورت امکان، زمان شروع رفت و آمد و استفاده افراد از فضا را تا چند روز پس از اسباب کشی به تأخیر انداخت تا اگر ویروس بر روی برخی سطوح باقی مانده باشد نیز با گذشت چند روز، خود بخود از بین برود.

البته تمام این موارد بستگی به حساسیت مالک و کاربران فضا در مورد ضد عفونی بودن آن دارد و احتمالاً نیاز به رعایت تمام این موارد نمی باشد.

جمع بندی این مقاله:

در این مقاله در رابطه با اینکه آیا بازسازی در چنین شرایطی و با وجود ویروس کرونا، تصمیم درستی است یا نه و یا اصلاً امکان انجام آن وجود دارد یا نه، صحبت کردیم. همچنین چندین بار تأکید کرده ایم که بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا، تنها در شرایط خاص که انجام آن برای روال زندگی مالک و خانواده ایشان ضروری است باید انجام شود. چند نمونه از این شرایط خاص که باعث می شود بازسازی در چنین وضعیتی منطقی باشد را بیان کردیم.
در ادامه مقاله نیز چندین نکته و راه حل برای جلوگیری از ورود و شیوع ویروس در محل پروژه و بین نیروهای تیم اجرایی بازسازی را بیان کردیم. همچنین نکاتی که کمک میکند بتوانیم با کمترین مشکل و دردسر پروژه بازسازی مورد نظرمان را شروع کرده و به پایان برسانیم را نیز توضیح دادیم.
اکنون بعد از مطالعه این مقاله میدانیم که در چه شرایطی باید با وجود ویروس کرونا به سراغ بازسازی برویم. همچنین اگر با وجود شرایط گفته شده، ضرورتی برای انجام بازسازی داشته باشیم، نکات و مطالبی که آنها را در این مقاله بررسی کرده ایم کمک می کند تا در شرایط قابل قبول و بهداشتی بتوانیم با کمترین مانعی، پروژه مورد نظرمان را اجرا نماییم.

نکته بسیار مهم:

بازهم تأکید می کنیم که تمام نکاتی که در این مطلب بیان شد، تنها براساس تخصص و تجربه ما بعنوان یک شرکت بازسازی ساختمان و نه متخصصین و کارشناسان حوزه سلامت و کارشناس در امور مبارزه با شیوع ویروس کرونا بیان شده است. توصیه های ما در این مقاله تنها براساس اطلاعاتی که از طریق رسانه ها در رابطه با نحوه مقابله با شیوع ویروس کرونا منتشر شده، بیان شده است.
تمام این موارد و نکات، تنها توصیه هایی است بر پایه نظر شخصی کارشناسان بازسازی مجموعه آیریا که پس از بررسی شرایط کنونی و توصیه های مسئولین بهداشتی و براساس آشنایی و تسلط ما به مراحل و شیوه اجرای پروژه های بازسازی پیشنهاد شده است.
در انتها هم امیدواریم بزودی مشکل ویروس کرونا با کمترین تلفات و خسارات ممکن، در کشور ما و تمام دنیا برطرف شود. همچنین امیدواریم، توضیحات و توصیه های ما در این مقاله کمک کند تا بدون انتقال و انتشار ویروس در محل پروژه شما، بازسازی ضروری مورد نظرتان با بهترین کیفیت انجام شود.

لطفاً نظرات و تجربیات خود را در مورد بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا در بخش دیدگاه ها ثبت نمایید:

لطفاً اگر نظر، ایده و یا تجربه ای در رابطه با موضوع این مقاله یعنی انجام بازسازی در زمان شیوع ویروس کرونا دارید، آنرا در بخش دیدگاه ها ثبت نمایید تا سایر کاربرانی که این مطلب را مطالعه می نمایند نیز بتوانند از آن استفاده نمایند.
در آخر هم اگر قصد انجام بازسازی دارید، پیشنهاد میکنیم، قبل از تصمیم گیری نهایی، از مشاوره بازسازی کاملاً رایگان کارشناسان متخصص ما استفاده نمایید. این مشاوره های کاملاً رایگان برای پروژه بازسازی مورد نظر شما، بصورت تلفنی، آنلاین و حتی حضوری در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
برای دریافت این مشاوره ها، میتوانید از طریق تماس با شماره تلفن ۸۸۸۵۱۶۴۳-۰۲۱ یا شماره واتس اپ و تلگرام ۰۹۳۵۲۴۴۱۱۳۷، مشخصات پروژه بازسازی خود را به همکاران ما اعلام بفرمایید.
برای شما آرزوی سلامتی و موفقیت داریم …

اگر محتوای این صفحه برای شما مفید بوده است، لطفاً آنرا در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

2 پاسخ
  1. بهرام
    بهرام گفته:

    سلام و وقت بخیر
    مقاله جامع و کاملی بود ممنون از راهنماییتون .
    چیزی که از مقاله شما فهمیدم اینه که با رعایت اصول ایمنی و بهداشتی میتونیم خطر کرونا را به حداقل برسونیم و با این مسئله کنار بیایم.
    با تشکر از شما

    پاسخ
    • آقای مهندس سادات
      آقای مهندس سادات گفته:

      سلام وقت شما هم بخیر
      ممنونیم از شما و خوشحالیم که مطالب این مقاله براتون مفید بوده.
      بشتر هدفمون این بوده که مشخص کنیم چه پروژه های بازسازی ضروری هستن و در این شرایط چاره ای جز اجراشون نداریم. از طرف دیگه هم سعی کردیم چند راه حل پیشنهاد کنیم برای بازسازی در این شرایط نا مناسب.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .