رنگ در طراحی داخلی
انتخاب درست رنگ در طراحی داخلی، بدون داشتن اطلاعات در مورد خصوصیات هر کدام از رنگها غیر ممکن است. برای انتخاب دکوراسیون داخلی هر فضایی، یکی از اولین گامها، انتخاب رنگ دکوراسیون مورد نظر ما است. برای انتخاب ترکیب رنگ مناسب، روشهای بسیار زیادی وجود دارد. ما در مقاله “انتخاب ترکیب رنگ طراحی داخلی در ۵ گام” که در انتهای این صفحه معرفی شده است، یک روش بسیار کاربردی را برای انتخاب رنگ در دکوراسیون و طراحی داخلی توضیح داده ایم.

اما برای انتخاب رنگها در ترکیب رنگی که از این روش بدست می آوریم، باید ویژگیها و مشخصات هر رنگ را در دکوراسیون داخلی فضا بشناسیم. در این مطلب و سایر مقالات و مطالب مربوط به آن که در ادامه معرفی می شوند، سعی کرده ایم که خصوصیات عمومی رنگهای پرکاربرد در طراحی داخلی را بیان کنیم. نکته مهم این است که تمام مشخصاتی که در این مطالب برای رنگها بیان می شود، ویژگیهای عمومی آنها میباشد. بنابراین باید بدانیم که رنگها در شرایط خاص، در طرح های خاص و در کنار المانهای دکوراتیو ویژه، میتوانند خصوصیات دیگری را بروز دهند.

در ادامه این مطلب، در رابطه با دلیل اهمیت رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی توضیحاتی ارائه خواهیم داد. پس از آن به بررسی آیتمهایی که بر روی رنگ دکوراسیون تأثیرگذار هستند می پردازیم.

اهمیت رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون
تأثیراتی که رنگها بر روی ما میگذارند، چند نوع می تواند باشد. این تأثیرات می تواند روحی باشد، مانند تمرکز، آرامش، اعتماد بنفس و … . یا می تواند فیزیکی باشد، مانند افزایش ضربان قلب، احتیاط در حرکات و … .

به زبان ساده تر، رنگها می توانند حس آرامش در فضا ایجاد کنند یا حس اظطراب به حاضرین در فضا القا کنند. با استفاده از رنگ می توان حس اعتماد را در بیننده ایجاد کرد و یا می توان حس بی اعتمادی برای اشخاصی که داخل فضا هستند بوجود آورد. میتوانیم از رنگها برای ایجاد ثبات و تمرکز استفاده کنیم و یا اینکه ایجاد هیجان و نیاز به حرکت داشتن را به کاربران فضایی که طراحی کرده ایم بدهیم.

برای اینکه واقعاً این تأثیر بسیار زیاد رنگ در طراحی داخلی هر فضایی را احساس کنیم، یک آزمایش ساده انجام می دهیم:
آزمایش درک تأثیر رنگ های متفاوت در طراحی داخلی:
برای انجام این آزمایش، ابتدا بخوبی و با دقت در همان فضایی که همین الان داخل آن هستیم، همه چیز را برای چند لحظه نگاه می کنیم. سپس برای چند ثانیه با بستن چشمانمان، تجسم می کنیم که تمام دیوارها رنگ قرمز پر رنگ، کف ها رنگ سیاه و سقف رنگ قهوه ای دارد. حال برای چند ثانیه به حس خودمان درمورد فضایی که داخل آن هستیم با این رنگها فکر میکنیم. آن احساسات را به خاطر میسپاریم و در چند کلمه آنرا یادداشت می کنیم.

حال بار دیگر برای چند ثانیه کل فضای اطرافمان را نگاه می کنیم. سپس با چشمان بسته برای چند ثانیه دیگر تجسم می کنیم که رنگ دیوارها خاکستری روشن، رنگ کف سفید براق و رنگ سقف آبی روشن است. اکنون با دقت به حسی که فضایی که در آن قرار داریم با این ترکیب رنگ به ما میدهد فکر میکنیم. این حس را بخوبی به ذهنمان میسپاریم و در چند کلمه آنرا یاد داشت می کنیم.

جواب این سؤال که “آیا رنگی که برای طراحی داخلی هر فضایی انتخاب می کنیم تأثیری بر روی ما خواهد داشت یا تأثیر آن زیاد است یا کم؟” را با مقایسه دو حسی که از تجسم کردن دو ترکیب رنگ بالا داشتیم، متوجه خواهیم شد.

قطعاً تفاوت بسیار زیادی مابین حس ما از تجسم دو ترکیب رنگ بالا وجود دارد. همین موضوع باعث می شود که شناختن خصوصیات رنگ در طراحی داخلی مورد نظرمان، اهمیت زیادی داشته باشد.

اینکه تأثیر ترکیب رنگهایی که در این آزمایش به آنها اشاره کردیم چیست، بستگی به چند موضوع مهم دارد. که در بخش بعدی به این موارد تأثیر گذار بر روی خصوصیات هر رنگ در دکوراسیون داخلی می پردازیم.

موضوعاتی که بر روی هر رنگ در طراحی داخلی تأثیرگذار هستند
در ادامه به موضوعاتی اشاره میکنیم که می تواند باعث شود، رنگهای دکوراسیون داخلی ویژگیهای خاص متفاوتی نسبت به ویژگیهای معمولی و عمومیشان داشته باشند:
مدت زمانی که قرار است از آن فضای داخلی استفاده شود:
به هر میزانی که افراد مدت زمان بیشتری در داخل یک فضا سپری کنند، تأثیر رنگ طراحی داخلی آن فضا بر روی آنها بیشتر و شدیدتر خواهد بود. بنابراین باید در زمان انتخاب رنگها، حتماً به این موضوع که افراد چه مدت قرار است در آن فضا باقی بمانند و حضور داشته باشند، توجه شود. بطور مثال، این موضوع را در مورد چند فضای با کاربریها مختلف بررسی می کنیم:

آیا رنگ در طراحی داخلی یک راهرو را انتخاب می کنیم که افراد تنها از آن عبور می کنند؟
اتاق خواب یک نوجوان را طراحی می کنیم که قرار است بیشتر زمان حضور در خانه را در آن بگذراند؟
یا شاید ترکیب رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی یک فروشگاه را مشخص می کنیم که مراجعین برای چند دقیقه و فروشندگان برای تمام روز در آن مکان حضور خواهند داشت؟
شاید هم یک اتاق جلسات اداری را طراحی می کنیم که افراد قرار است برای چند ساعت در داخل آن فضا حضور داشته باشند؟
حتی ممکن است، رنگهای بخشهای مختلف یک آشپزخانه را انتخاب کنیم که قرار است برای چندین ساعت و چند مرتبه در روز، افراد از این فضا استفاده کنند؟

میزان نور طبیعی و مصنوعی داخل فضا:
میزان نور فضای داخلی که قرار است آنرا طراحی کنیم چقدر است؟ آیا یک فضای پرنور و روشن میخواهیم یا فضایی با نور کنترل شده و کم؟

درهرصورت انتخاب ما در مورد نور فضا هرچه باشد، باید بدانیم که رنگ در دکوراسیون، بر روی میزان روشنایی فضا تأثیر میگذارند. بطور مثال اگر بیشتر رنگها در فضا تیره باشند مثلاً سیاه باشند، روشنایی آن مکان کم خواهد بود. اما اگر با همان شدن نور در فضای قبلی، اینبار بیشتر رنگهای فضا را روشن انتخاب کنیم مانند سفید، روشنایی آن مکان چند برابر خواهد شد.

به این ترتیب، در کنار خصوصیات ویژه هر رنگی، باید به تأثیر آن در کنار نور و روشنایی فضایی که برای آن استفاده می شود نیز توجه کنیم.

همچنین رنگ در طراحی داخلی هر فضایی بسته به میزان و زاویه تابش نور طبیعی خورشید میتواند در طول روز به شکلهای مختلفی به چشم بیننده برسد. بطور مثال اگر فضایی را طراحی میکنیم که زاویه تابش نور خورشید از سمت غرب را دارا میباشد، باید دقت داشته باشیم که رنگهای گرمی مانند قرمز و نارنجی، با شدت بیشتری خود را نشان خواهند داد چراکه رنگ تابش نور خورشید از سمت غرب، برنگ غروب خورشید میباشد. بهترین راه، قرار دادن رنگ مورد نظر در زیر نور  خورشید در زمان غروب خواهد بود. در این شرایط رنگ واقعی که در طول روز در دکوراسیون فضا قابل مشاهده است مشخص خواهد شد.
اندازه فضایی که قرار است طرح با رنگهای مورد نظر ما اجرا شود:
در فضاهای کوچک باید با دقت بیشتری از رنگها استفاده کرد. چرا که رنگهای گرم و تیره، معمولاً فضا را کوچکتر نشان می دهند. اما رنگهای روشن بالعکس آن عمل کرده و فضا را بازتر نشان میدهند. به این ترتیب زمانی که رنگی را با توجه به خصوصیات ویژه آن انتخاب می کنیم باید به اندازه فضایی که قرار است این رنگ برای طراحی داخلی آن انتخاب شود توجه کنیم.
برداشت متفاوت افراد از رنگهای مختلف:
یک جراح و یک صاحب فروشگاه محصولات پروتئینی، برداشت مشابهی از رنگ قرمز ندارند. بنابراین تأثیر رنگ قرمز بر روی آنها یکسان نیست. به این ترتیب در مورد هر رنگ در طراحی داخلی هر فضایی، باید دید و نظر فردی که قرار است از آن فضا استفاده کند را بررسی کنیم.

ممکن است یک رنگ خاصی، از نظر ویژگیهای بخصوصش، برای طراحی داخلی یک فضا مناسب باشد. اما زمانی که آن رنگ را با نظر و دید کاربر یا ساکن آن فضا مقایسه کنیم، متوجه شویم که تأثیر این رنگ دکوراسیون بر روی آن کاربر بخصوص، متفاوت از ویژگیهای عمومی رنگ مورد نظر است.

این تفاوت در نظر شخصی افراد درمورد رنگها، میتواند ناشی از خاطرات آنها، شغل آنها، محیط زندگی آنها، فرهنگ آنها و … باشد. در هرصورت دلیل آن هر موضوعی که باشد، باید به آن توجه ویژه ای شود.
هدف استفاده و کاربری فضایی که رنگ دکوراسیون آنرا انتخاب می کنیم چیست؟
هر فضایی برای یک هدف و کاربری خاصی طراحی می شود. برخی فضاها برای ایجاد آرامش و استراحت افراد طراحی می شوند، مانند اتاق خوابها. برخی دیگر از فضاها برای ایجاد هیجان و تحرک ایجاد می شود، مانند سالنهای ورزشی. فضاهایی نیز برای سرگرمی و لذت افراد طراحی می شود، مانند اتاقهای بازی. فضاهایی نیز برای مطالعه طراحی می شوند. مانند اتاق مطالعه یا سالن مطالعه یا کتابخانه ها.

کاربری و هدف استفاده از هر فضا مشخص می کند که از چه رنگی با چه تأثیراتی میتوانیم در آن فضا استفاده کنیم. بطور مثال باید برای فضای استراحت از رنگهای با تونالیته کم رنگ و کم جنب و جوش مانند سفید، سبز، آبی، خاکستری و … استفاده کنیم. اما برای فضاهای بازی کودکان، باید از ترکیب رنگهای متنوع با تونیلاته های متفاوت در کنار هم استفاده نماییم تا خلاقیت و تحرک ذهنی و جسمی کودکان را افزایش دهد.

ببا یک مثال ساده تر می توانیم بگوییم، تأثیری که رنگ دکوراسیون زرد در اتاق بازی می گذارد با تأثیری که همان رنگ زرد در دکوراسیون یک اتاق مطالعه میتواند بگذارد متفاوت است. این تأثیرات باید براساس فضایی که قرار است طراحی شود بررسی شوند.

خصوصیات انواع رنگهای پرطرفدار در دکوراسیون داخلی
در ادامه انواع رنگهای پرطرفدار در دکوراسیون داخلی را یک به یک بررسی خواهیم کرد و نکات مهم در رابطه با استفاده از هر کدام را بیان خواهیم کرد:
رنگ قهوه ای در دکوراسیون داخلی:
با استفاده از رنگ قهوه ای خیلی روشن، می توانیم حس آرامش، پاکی و نظافت را در فضایی که طراحی می کنیم ایجاد کنیم. همچنین قهوه ای کم رنگ، حس خستگی، کسلی و حفاظت شدن را نمایش میدهد. اما رنگ قهوه ای تیره، استحکام، استواری، پایداری، ثبات، آسایش و راحتی را به فضای مورد نظر ما القا می کند.

رنگ قهوه ای اگر همراه با طرح چوب باشد، حس پایداری، اطمینان و ثبات بیشتری به بیننده میدهد. دلیل این موضوع، بکرات دیدن این رنگ و طرح در طبیعت اطرافمان است.

معمولاً در طراحی داخلی، رنگ قهوه ای در دسته رنگهای خنثی درنظر گرفته می شود.

در دکوراسیون داخلی، رنگ قهوه ای می تواند به فضا عمق و گرما بدهد. در طراحی هایی که با سبک هایی نظیر مدرن یا مینیمال یا حتی میدسنچری انجام می شود، زمانی که از رنگهای خنثی بعنوان ترکیب رنگ در طراحی داخلی استفاده میکنیم، میتواینم از رنگ قهوه ای با طرح چوب برای ایجاد گرمی در فضا استفاده کنیم. با این که این نوع پترن و رنگ ممکن است تا حدی با سبکی مانند مدرن و مینیمال تناقض داشته باشد، اما در نهایت هدف ما رسیدن به یک طرح دکوراسوین داخلی مناسب برای کاربران آن فضا است. ترکیب مبلمان با رنگ خنثی با پوشش پارکت رنگ طبیعی چوب می تواند گزینه مناسبی برای انجام چنین کاری باشد.

همچنین با استفاده از رنگ قهوه ای با طرح چوب و پارچه های پشمی با سایه های قهوه ای می توانیم طراحی داخلی مورد نظرمان را به سبک روستایی نزدیک تر کنیم.

پیشنهاد می کنیم مقاله “چند سبک طراحی داخلی معروف و پرطرفدار را بشناسیم” را مطالعه فرمایید. در این مقاله توضیحات کاملی درمورد سبکهای دکوراسیون داخلی که در این مقاله نام آنها را میبریم داده شده است.
رنگ سفید در طراحی داخلی:
حسی که سفید بعنوان یک رنگ در دکوراسیون به فضای ما میدهد، حس تمیزی، روشنایی، خالص بودن و اطمینان است.

شاید بتوانیم بگوییم پرکاربردترین رنگ طراحی دکوراسیون داخلی است. رنگی که بعنوان یک رنگ خنثی میتواند با بسیاری از رنگها و در اکثر سبکهای طراحی داخلی براحتی هماهنگ شود. معمولاً هر رنگی را در طراحی داخلی هر فضایی انتخاب کنیم، ممکن است برخی افراد آنرا رد کنند. اما سفید اینگونه نیست. شاید واقعا نتوانیم رنگی را پیدا کنیم که به اندازه رنگ سفید بدون تناقض با هر سبک یا طرحی باشد.

از یک طرف از رنگ سفید برای ایجاد ظاهری سبک، دارای سکون و خالص استفاده می شود. اما از طرف دیگر استفاده بیش از اندازه و نادرست از آن باعث ایجاد کسلی، سرد شدن و بی حسی افرادی می شود که داخل فضا حضور دارند.

یکی از خصوصیات مثبت رنگ سفید این است که اگر در تمام ابعاد هر فضایی بعنوان رنگ اصلی انتخاب شود حس بزرگتر بودن فضا را می دهد. مثلاً تصور کنید که دیوار، کف و سقف یک اتاق بطور کامل سفید باشد، این اتاق مسلماً بزرگتر دیده می شود. اما نباید تأثیر بی حسی و کسل کننده بودن استفاده بیش از اندازه رنگ سفید را در یک فضا فراموش کنیم. باید با ترکیب رنگهای دیگر در کنار رنگ سفید، خصوصیات و تأثیرات نامناسب رنگ سفید را برطرف نماییم.

برخی از افراد چندان با طراحی داخلی رنگی ارتباط خوبی برقرار نمیکنند. در چنین شرایطی نمی توانیم در ترکیب رنگی طراحی آنها از رنگهای مختلف زیادی استفاده کنیم. بنابراین تنها راه ما برای رسیدن به طرحی مطابق سلیقه صاحب طرح و بدون اثرات منفی استفاده بیش از اندازه از رنگ سفید، ترکیب و استفاده این رنگ در کنار رنگهای خنثی دیگر مانند خاکستری، شیری، خاکی، قهوه ای کمرنگ و … است.
رنگ خاکستری در طراحی داخلی:
یک رنگ خنثی که بسیار برای حل مشکلات ترکیب رنگ در طراحی داخلی، می تواند به ما کمک کند. زمانی که میخواهیم دو یا چند رنگ را در کنار هم قرار دهیم و سفید گزینه مناسبی بعنوان رنگ پایه یا رنگ خنثی زمینه ما نیست، خاکستری می تواند گزینه مناسب ما باشد. بطور کلی، هر جایی که رنگ سفید در طراحی داخلی مورد نظر ما چندان مناسب بنظر نمی آید، بهتر است یکبار به رنگ خاکستری بعنوان جایگزین آن استفاده کنیم.

البته استفاده زیاد از حد این رنگ در کل فضا نیز تأثیرات منفی مانند ایچاد حس خستگی در بیننده دارد.

خاکستری تیره در ترکیب با رنگهای زنده و پر جنب و جوش می تواند حس شیک بودن را به بیننده القا کند. از طرفی به تنهایی نه حس سردی و کسلی رنگ سفید را بما می دهد و نه حس منفی و سیاه چال مانند رنگ سیاه را. به این ترتیب می توانیم از آن بعنوان یک رنگ پایه در بیشتر بخشهای فضای طراحی مورد نظرمان استفاده کنیم.

رنگ خاکستری به فضا ظرافت و زیبایی خاصی می دهد. این حس ظرافت و زیبایی در دکوراسیون داخلی، در کنار رنگ سفید بیشتر خود را نشان می دهد.

البته باید در زمان ترکیب آن با سایر رنگها دقت زیادی داشته باشیم. چرا که از نظر روانشناسی ترکیب رنگ خاکستری در طراحی داخلی با بعضی از رنگها مانند زرد و قهوه ای، بخصوص بصورت رگه ها یا سایه هایی از این رنگها، میتواند باعث ایجاد حس افسردگی و گیجی شود.

رنگ خاکستری یکی از رنگهای بسیار پرکاربرد در سبکهای صنعتی، مدرن و مینیمال است. از آنجایی که حس سطح سیمانی یا بتونی یا سنگی را برای ما یادآوری میکند، حس استحکام، خام و ناتمام بودن و استواری را در طراحی داخلی فضا ایجاد می کند.
رنگ سیاه در طراحی دکوراسیون:
رنگ سیاه بعنوان رنگ المانها، خطوط و پترنها در فضا، در طراحی داخلی بسیار پرکاربرد است. البته در چنین مواردی معمولاً زیاد به چشم بیننده نمی آید. علت آنهم این است که رنگ سیاه همواره در طبیعت و در اطراف ما به شکلهای مختلف و طبیعی مانند تاریکی، سایه و شکلهای دیگر دیده می شود. در واقع رنگ سیاه بصورت خط و یا نوار باریک در کنار تمام اجسام و افراد و بخشهای زندگی ما وجود دارد. چون به وجود این رنگ به این شکل در اطرافمان عادت داریم، ذهن ما چندان متوجه آن نمیشود.

اما استفاده از رنگ سیاه بگونه ای که به چشم بیننده و ذهن ما جلب توجه کند، باید بصورت گسترده باشد. یعنی یک بخش بزرگ از فضا کاملاً به رنگ سیاه باشد. و یا بیشتر رنگ یک المان دکوراتیو یا یکی از لوازم دکوراسیون داخلی سیاه باشد یا حتی تمام آن سیاه باشد. در چنین شرایطی، ذهن ما وجود این رنگ را در فضا تشخیص میدهد و به آن توجه می کنیم. در چنین حالتهایی می توانیم بگوییم از رنگ سیاه بعنوان یک رنگ در طراحی داخلی استفاده کرده ایم.

استفاده از این رنگ در دکوراسیون داخلی در حجم زیاد، جسارت و ریسک طراحی زیادی را میطلبد.

اگر از این رنگ بدرستی در طراحی دکوراسیون استفاده شود، حس شیک بودن و قدرت را به طرح میدهد. چنین حسی را می توانیم در سبکهای امروزی تر مانند سبک مدرن و مینیمال مشاهده کنیم. اما اگر استفاده از آن نادرست باشد، می تواند باعث ایجاد حس پلیدی، اندوه، بی اعتمادی و دشمنی در فضا شود. حسی که در فضای سبک گوتیک می توان آنرا احساس کرد. البته چنین موضوعی عمومی است و اگر هدف از طراحی فضا، ایجاد چنین بازخوردهای منفی باشد، طراح با این کار، به هدف خود از طراحی رسیده است.
رنگ زرد در طراحی داخلی:
رنگ زرد رنگی است که بسیار خوب جلب توجه می کند. به همین دلیل، استفاده از آن در المانهای دکوراتیو و یا لوازم و اثاثیه داخل فضا، آنها را به چشم بیننده پر رنگتر و مهمتر جلوه می دهد.

اما استفاده از رنگ زرد بصورت گسترده در فضا، باید با دقت انجام شود. چرا که رنگ زرد، تأثیرات روانی، بسیار قوی دارد.

رنگ زرد کم رنگ می تواند حس مثبت روشنایی و گرمای نور خورشید را به فضا بدهد. از آن می توان در طرح بخشی از دیوارها یا سقف فضا استفاده نمود.

اما رنگ زرد پر رنگ، میتواند باعث ایجاد هیجان، سردرگمی و حس نا آرامی بشود. رنگ زرد در ذهن افراد حس اخطار را ایجاد می کند. به همین دلیل در تابلوها و علائم هشدار دهنده بیشتر از رنگ زرد استفاده می شود. حتی استفاده بیش از اندازه از رنگ زرد تند در یک فضا مانند سقف آن، میتواند باعث ایجاد حس خفگی شود.

اما حس هیجان و نا آرامی زرد می تواند یک تأثیر مثبت باشد. تأثیر مثبت آن را می توانیم در فضاهای بازی کودکان و یا در فست فودها مشاهده کنیم. حس تحرک و شادی در کودکان در فضای بازی آنها یک تأثیر مثبت است. از طرفی این حس در محیطی مانند فست فودها باعث ایجاد اشتهای بیشتر و بیقراری میشود. این بیقراری باعث میشود افراد سریعتر میز خود را ترک کنند. که هر دو این تأثیرات برای یک فست فود بسیار نتیجه مثبتی است.

استفاده از رنگ زرد در کنار سایر رنگها نیز تخصص و تجربه کافی می خواهد. استفاده از این رنگ مانند رنگ سفید یا خاکستری، در کنار انواع رنگها نتیجه مثبتی ندارد. این موضوع در زمان تشکیل نمودار رنگی در زمان انتخاب ترکیب رنگ طراحی دکوراسیون داخلی باید مشخص شود.
رنگ قرمز در طراحی دکوراسیون:
رنگ قرمز در طراحی داخلی، یک رنگ فیزیکی است. یعنی باعث افزایش ضربان قلب، هیجان و برانگیختگی می شود. شاید هیچ رنگی به اندازه رنگ قرمز نتواند باعث جلب توجه شود. این خصوصیت نیز در علائم هشدار دهنده، چراغهای راهنمایی و هر جایی که نیاز به جلب توجه مردم احساس شود، استفاده می شود.

به این ترتیب استفاده از این رنگ برای مشخص کردن و بیرون آوردن یک بخش یا یک المان در طراحی داخلی، بسیار انتخاب درستی خواهد بود. بطور مثال، در طراحی داخلی فروشگاه دو طبقه، برای اینکه مشتریها را ترغیب کنیم که به طبقه دیگر و محصولات دیگرفروشگاه در آن طبقه سر بزنند، میتوانیم از رنگ قرمز برای پر رنگتر نشان دادن راه پله ها استفاده نماییم. یا برای جلب توجه بخشی از همان فروشگاه که اجناس ویژه و پرسود فروشگاه در آنجا قرار داده شده است نیز میتوانیم از این رنگ در طراحیمان استفاده کنیم.

خصوصیت پرکاربرد دیگر رنگ قرمز، اشتهاآور بودن آن است. به همین دلیل در کنار رنگ زرد، رنگ قرمز را در دکوراسیون داخلی فست فودها زیاد می بینیم.

همانطور که گقته شد تأثیر رنگ قرمز بصورت فیزیکی بر روی افراد دیده می شود. افزایش شور و شوق و اتخاذ تصمیمهای عجولانه، از تأثیرات استفاده از این رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی است. که اگر بدرستی از این خصوصیت رنگ قرمز در طراحی دفتر کار، فضاهای اداری، اتاقهای جلسات و دفاتر فروش استفاده شود، تأثیر بسیار زیادی در برخورد مراجعین این فضاها با پیشنهاد فروشندگان یا صاحبان این دفاتر یا شرکتها خواهد داشت.

البته باید به این موضوع که رنگ قرمز یک رنگ هشدار دهنده است نیز توجه شود. استفاده بیش از اندازه و نابجا از آن در طراحی دکوراسیون داخلی هر فضایی، می تواند تأثیرات بسیار منفی بر روی کاربران و مراجعین این فضاها بگذارد.
رنگ صورتی در دکوراسیون داخلی:
یکی از راههایی که میتوان ظرافت را در طراحی داخلی یک بخش از فضا نشان داد، انتخاب رنگ صورتی برای آن بخش است. حس ظرافت و تازگی که رنگ صورتی ایجاد می کند می تواند باعث جلب توجه افراد نیز بشود. این خصوصیات رنگ صورتی، حس اعتماد، آرامش و علاقه را در بیننده ایجاد می کند. شاید بتوان گفت دلیل این تأثیر در ذهن ما این باشد که هر جا در طبیعت رنگ صورتی مشاهده میکنیم، نوعی ظرافت، طراوت و تازگی همراه خود دارد، مانند گلها.

البته باید توجه داشت که استفاده بیش از اندازه از این رنگ در فضا باعث خستگی و یکنواختی و دلزدگی افراد می شود. خصوصاً در مورد مکانهایی که افراد زمان زیادی را در آنجا سپری می کنند. مانند اتاق خوابها یا محیط کار افراد.

موضوع دیگری که در مورد رنگ صورتی بسیار عمومی است، زنانه یا دخترانه دانستن آن است. البته این موضوع رفته رفته با تغییر فرهنگ جوامع با سؤال روبرو میشود. اما همچنان باید بگوییم در دید افراد این رنگ، یک نماد از فضای زنانه یا دخترانه است. حداقل درمورد جامعه و کشور ما این موضوع کاملاً درست است.

بنابراین زمانی که از این رنگ در دکوراسیون داخلی خود استفاده می کنیم باید توجه داشته باشیم که چه پیامی را به بیننده میدهیم.

استفاده از این رنگ در طراحی داخلی فضاهای زنانه مانند ، طراحی داخلی بوتیک زنانه، طراحی داخلی اتاق خواب دخترانه، طراحی دکوراسیون سالن آرایش زنانه و سایر فضاهای مشابه، میتواند انتخاب درستی باشد. چرا که در ذهن افراد تعریف فضایی که با این رنگ طراحی شده باشد، مشخص است.

در هر صورت، اینکه این رنگ یک رنگ زنانه تلقی میشود، دلیل خوبی است تا در زمان استفاده از آن زیاده روی نکنیم. حتی در مورد محیط های دخترانه یا مربوط به خانمها. چرا که میتواند باعث دلزدگی و ناراحتی آنها بشود.

رنگ صورتی هر مقدار کم رنگ تر باشد، ترکیب و استفاده از آن در کنار رنگهای دیگر ساده تر است. صورتی پر رنگ، رنگ بسیار قوی است، بنابراین باید در استفاده و ترکیب آن با سایر رنگها، دقت بیشتری داشه باشیم.

از رنگ صورتی برای ایجاد فضایی تازه و ظریف در خانه استفاده کنید . در اکثر کشور ها رنگ صورتی ، یک رنگ زنانه به حساب می آید و در بسیاری از وسایل مربوط به دختران از این رنگ استفاده می شود . در طراحی داخلی ، رنگ صورتی اثرات روانی آرام بخش و راحتی دارد.
رنگ بنفش در طراحی دکوراسیون:
رنگ بنفش در طراحی داخلی ما می تواند نشان دهنده لوکس و گرانقیمت بودن باشد. خصوصاً نوع پر رنگ آن.

رنگ بنفش هر مقدار کمرنگتر باشد یا به یکی از رنگهای پایه خود یعنی آبی نزدیکتر باشد، حس آرامش و راحتی بسیار دلنشینی در فضا ایجاد می کند.

از طرف دیگر، رنگ بنفشی که به قرمز بعنوان رنگ پایه دیگر خود نزدیکتر باشد، حس جلب توجه و خاص بودن را به طرح فضای ما میدهد. این نوع از رنگ بنفش بسیار به ترکیب رنگهای سلطنتی و خاص نزدیک است.

بازهم استفاده بیش از اندازه از این رنگ یا استفاده نادرست در ترکیب با رنگهای دیگر، باعث سردرگمی و خستگی و نا آرامی افراد داخل مکانی میشود که طراحی شده است. ترکیب این رنگ نیز با سایر رنگها، بخصوص در انواع پر رنگ آن و انواعی که نزدیکتر به رنگ قرمز است، باید بسیار با دقت و کارشناسی شده انجام شود تا به نتیجه مطلوب در طراحی دکوراسیون داخلی برسد.
رنگ آبی در دکوراسیون:
رنگ آبی رنگی است که در کنار آرامش بخشی رنگ سفید، جذابیت و جلب توجه رنگهایی مثل قرمز و لوکس بودن و پرزرق وبرق بود رنگ بنفش را دارد. رنگی با تأثیرات بسیار مثبت که در هر طرحی میتواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. بشرطی که تنالیته و میزان استفاده از آن درست انتخاب شود.

رنگ آبی در انواع کم رنگ آن، حس خنک و شفاف بودن و آرامش را ایجاد می کند. اما استفاده زیاد و نادرست از آن در طراحی داخلی، میتواند باعث بی روحی و کسل کننده بودن فضا شود.

انواع رنگ آبی پر رنگ، حس جذابیت و لوکس بودن را بیشتر از انواع روشن آن ایجاد می کند.

انواع روشن رنگ آبی، میتواند به بازتر و بزرگتر نشان دادن فضا در طراحی کمک کند. فضایی که با تم آبی و به اندازه کافی از آن طراحی شده باشد، میتواند یک محیط کار یا محیط یاد گیری ایده آل باشد.

یکی از خصوصیاتی که رنگ آبی در تضاد با رنگ قرمز، نارنجی و زرد دارد، کاهش اشتهای افراد بیننده آن است. به این ترتیب، استفاده زیاد از این رنگ در دکوراسیون داخلی فضای رستورانها یا فست فودها یا فروشگاه های مواد غذایی توصیه نمی شود.
رنگ سبز در طراحی داخلی:
رنگ سبز نشاندهنده حس طراوت، تازگی، شادابی، ترمیم، بهبود و آرامش است. هر چقدر این رنگ پر رنگتر و تیره تر باشد، این تأثیرات در طراحی داخلی بیشتر خواهد بود.

خصوصیات مثبت رنگ آبی را نیز تا حدود زیادی می توانیم در رنگ سبز ببینیم.

شاید علت اصلی این تأثیرات مثبت، حضور مثبت رنگ سبز در طبیعت است که خود نماد عالی بودن و خوب بودن شرایط است.

شاید بخش سخت کار کردن با رنگ سبز، ترکیب و استفاده درست این رنگ با سایر رنگها است. که رسیدن به نتیجه مطلوب در طراحی دکوراسیون داخلی مورد نظر ما، نیاز به تجربه و دانش کافی در مورد استفاده از این رنگ در طراحی داخلی دارد.

مطالب و مقالات مرتبط با رنگ در طراحی داخلی:
در ادامه مقالات و مطالبی که در رابطه با رنگها در طراحی دکوراسیون داخلی توسط کارشناسان شرکت آیریا تهیه و منتشر شده است را معرفی خواهیم کرد. مقالاتی شامل مطالب اختصاصی در مورد رنگهای پرکاربرد در فضاهای مختلف است. همچنین مقالاتی که در رابطه با انتخاب رنگ مناسب دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف براساس کاربری آنها تهیه و منتشر شده است.

در نهایت پیشنهاد می کنیم اگر پروژه دکوراسیون داخلی مانند طراحی خانه، فروشگاه، ویلا، دفتر کار و یا هر نوع پروژه مشابه دیگری پیش رو دارید که نیاز به انتخاب رنگ داشته باشد، بهتر است مقالات و مطالبی که در این صفحه معرفی شده اند و مربوط به ویژگیهای رنگهای مورد نظر شما میباشند را حتماً مطالعه بفرمایید. اطلاع از مشخصات و تأثیرات رنگهای مختلف، کمک می کند تا رنگهای اشتباهی را برای دکور مورد نظرمان انتخاب نکنیم.

چطور رنگ کابینت انتخاب کنیم؟
تأثیرات رنگهای مختلف در طراحی داخلی
انتخاب ترکیب رنگ طراحی داخلی در 5 گام
رنگ مناسب اتاق خواب دخترانه