بخشهای مختلف خانه برای بازسازی باید کنترل شود
مقدمه مقاله:
زمانی که قصد بازسازی خانه ای را داشته باشیم، اولین کار، کنترل بخشهای مختلف خانه برای بازسازی است. بسیاری از مواقع میبینیم که بازسازی یک بخش از خانه شروع می شود اما در میانه پروژه بخشهای دیگری از خانه به عملیات بازسازی اضافه می شود. ایجاد چنین تغییراتی بعد از شروع بازسازی، باعث دوباره کاری و در نتیجه هدر رفتن زمان و پول صاحب خانه می شود. با این شرایط کیفیت نهایی بازسازی نیز بشدت کاهش می یابد.
برای جلوگیری از چنین اتفاقی باید از همان ابتدای تصمیم گیری و برنامه ریزی برای بازسازی، دقیقاً مشخص کنیم که کدام بخشهای خانه قرار است بازسازی شود و کدام قسمتها نیاز به بازسازی ندارد.
باید در نهایت یک لیست از قسمتهای مختلف خانه که نیاز به بازسازی دارد در اختیار داشته باشیم. تا بتوانیم در مورد بازسازی مورد نظرمان تصمیم بگیریم و برای آن برنامه ریزی درستی انجام دهیم. برای تهیه این لیست، باید وضعیت تمام بخشهای خانه را کنترل کرده و مشخص کنیم که کدام بخش نیاز به بازسازی یا تعمیر دارد. همچنین شیوه بازسازی هر بخش نیز باید تعیین شود.
در این مقاله بخشهای مختلف یک خانه که باید برای بازسازی کنترل شود را نام برده ایم و توضیحات مختصری در رابطه با آنها داده ایم. سعی شده است نکات عمومی و متداول بازسازی برای هر بخش توضیح داده شود. معمولاً هر پروژه ای شرایط خاص خود را دارد که لازم است توسط کارشناس بازسازی متخصص، بررسی و مشخص شود.
البته کنترل خانه توسط کارشناسان و افراد متخصص برای مرحله بعدی است. در مرحله اول باید خود صاحب خانه لیست بخشهای مختلف خانه خود را که تصمیم دارد بازسازی نماید تهیه کند. پس از آن بسراغ افراد یا شرکت های متخصص برود و نظر کارشناسی آنها را با تصمیم اولیه خود مقایسه نماید.
هدف از مطالعه این مقاله:
اگر قصد بازسازی یک خانه را داشته باشیم، میتوانیم پس از مطالعه این مقاله، خانه مورد نظرمان را کنترل کرده و لیستی که برای بازسازی آن نیاز داریم را تهیه نماییم. برای این کار لازم است براساس توضیحات هر بخش، قسمتی از خانه که مربوط به آن بخش از مقاله است را کنترل کنیم. اگر براساس نظر ما آن بخش نیاز به بازسازی یا تعمیر داشته باشد، آنرا به لیست بازسازی مورد نظرمان اضافه می کنیم.
در نهایت یک لیست کامل از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی داریم که براساس آن می توانیم تصمیم اولیه خودمان را برای پروژه مورد نظرمان بگیریم. پس از آن نیز به کارشناسان باتجربه و متخصص بازسازی مراجعه می نماییم تا نظر کارشناسی آنها را دریافت نماییم. در نهایت می توانیم یک جمعبندی کامل از بازسازی که میخواهیم انجام دهیم داشته باشیم.
با استفاده از این لیست و جمعبندی نهایی که انجام داده ایم، هزینه و مدت زمان بازسازی مورد نظرمان را بدست می آوریم. در نهایت هم اگر با توجه به نتیجه بررسیهایمان همچنان قصد بازسازی داشته باشیم، میتوانیم یک برنامه ریزی دقیق و کامل برای آن انجام دهیم. نتیجه پروژه ای که با آمادگی کامل و برنامه ریزی دقیق انجام شود، قطعاً رضایت بخش خواهد بود.
نکته مهم در رابطه با این مقاله این است که در این مطلب فقط در رابطه با فضای داخل یک واحد مسکونی از یک ساختمان صحبت می کنیم و نه در مورد بازسازی کل ساختمان. در مورد بازسازی ساختمان و مشاعات آن، در مقاله “بخشهای مختلف ساختمان برای بازسازی” توضیحات کاملی ارائه شده است. اگر قصد بازسازی کامل یک ساختمان را دارید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را بررسی بفرمایید.
آشپزخانه یکی از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی است
معمولاً زمانی که قصد بازسازی یک فضای مسکونی را داشته باشیم، آشپزخانه یکی از اصلی ترین بخشها برای بازسازی است.یکی از اولین قسمتهای آشپزخانه که باید در مورد بازسازی یا تعویض آن تصمیم گرفته شود، کابینتها است. معمولاً صفحه روی کابینتها و همچنین بخشهایی از کابینت که زیر سینک ظرفشویی قرار دارند، زودتر از بخشهای دیگر فرسوده می شوند. بنابراین باید این بخشها بدقت کنترل شود.
در آشپزخانه هایی که کف شور (خروجی آب در کف) داشته باشند، حساسیت کنترل بازسازی آشپزخانه بیشتر است. چرا که وجود کفشور در آشپزخانه بمعنی وجود قیر و گونی یا ایزوگام در کف آشپزخانه است. این عایق های رطوبتی براساس تجربه معمولاً در کشور ما حدود ۱۵ سال عمر مفید دارند. بر همین اساس اگر از آخرین بازسازی و تعویض یا اجرای عایق کف آشپزخانه بیش از ۱۰ الی ۱۵ سال می گذرد، توصیه اکید ما این است که کف آشپزخانه حتماً یکی از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی باشد.
دلیل آنهم روشن است. اگر اکنون خانه بازسازی شود و عایق کف آشپزخانه تعویض نشود، ممکن است در آینده نزدیک این عایق خراب شده و در نتیجه باردیگر مجبور به بازسازی و تعویض آن شویم.
بازسازی دیوارها و سقف آشپزخانه نیز باید بررسی شود. البته اهمیت بازسازی یا تعویض کابینها و کف آشپزخانه بسیار بیشتر است.
یکی دیگر از مهمترین بخشهای آشپزخانه، تأسیسات آن است. لوله کشی آب، گاز و فاضلاب باید با دقت کنترل شود تا اگر در زمان بازسازی، شرایط آنها مساعد نباشد، اقدام به تعویض آنها شود.
درب ورودی خانه معمولاً در بازسازی تعویض می شود:
در چند سال اخیر در کشور ما بشدت استفاده از دربهای ضد سرقت در منازل مسکونی مرسوم شده است. البته لازم به ذکر است که درستی یا غلطی استفاده از درب ضد سرقت در منازل خود جای بحث دارد. اما در هر صورت معمولاً انتخاب مالکین منازلی که بازسازی می شوند، تعویض درب ورودی قدیمی با درب ضد سرقت جدید است.
نکته مهمی که در مورد تعویض درب واحد مسکونی در یک ساختمان باید به آن توجه شود، در مورد ساختمانهایی است که در هر طبقه بیش از یک واحد وجود دارد. در این شرایط از آنجایی که تعویض درب ورودی ساختمان می تواند باعث شود یک شکل بودن دربهای واحدها در یک طبقه بهم بخورد. بهتر است قبل از تصمیم گیری درباره آن، شرایط ساختمان خود را بسنجیم و با همسایه ها و مدیریت ساختمان در رابطه با قوانین ساختمان صحبت کنبم.
موضوع دیگر این است که تعویض درب ضد سرقت با درب واحد نکاتی در رابطه با آماده یا سفارشی بودن درب دارد که قیمت آنها بسیار متفاوت است. قطعاً تعویض و نصب درب ضد سرقت باید بوسیله افراد باتجربه و متخصص آن انجام شود تا کمترین خرابی را در پی داشته باشد.
سرویسها قطعاً یکی از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی هستند:
زمانی که صحبت از بازسازی یک منزل مسکونی می شود، همواره توصیه می کنیم، بجز در موارد استثناء که عمر ساختمان زیاد نیست، در مابقی شرایط، سرویسها قطعاً جزء لیست بخشهای مختلف خانه برای بازسازی باشند. علت چنین توصیه ای چند دلیل مهم دارد که در ادامه بیان می کنیم.
اول اینکه همانند کف آشپزخانه هایی که کفشور دارند، عمر مفید عایق رطوبتی که در سرویسها اجرا شده است، محدود است. بنابراین اگر از عمر ساختمان یا آخرین تعویض قیرگونی یا ایزوگام سرویسها بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال می گذرد، منطقی ترین تصمیم این است که در زمان بازسازی هر واحد مسکونی، سرویسهای آن نیز بازسازی شود.
همچنین علاوه بر موضوع عایق کف سرویسها، بحث لوله کشی آب و فاضلاب سرویسها نیز مطرح است. تأسیسات نیز به نسبت کیفیت متریال و کیفیت اجرای آنها عمر مفید مشخصی دارند. بنابراین باید بررسی شود تا اگر شرایط این تأسیسات قابل اعتماد نباشد، تعویض آنها نیز در نظر گرفته شود.
موضوع دیگری که باعث می شود سرویسها جزء لیست بازسازی خانه قرار بگیرند، کهنه و فرسوده شدن کاشیهای کف و دیوارهای سرویسها است. بعلت استفاده مداوم از مواد شوینده قوی، کاشیها بمرور لعاب جذاب سطح خود را از دست داده و بسرعت کهنه می شوند. در نهایت در مدت زمان کوتاهی کیفیت و ظاهر اولیه خود را از دست می دهند.
بنابراین در نهایت با توجه به دلایلی که در بالا بیان شد، معمولاً مالکین منازلی که قصد بازسازی دارند، بازسازی سرویسهای بهداشتی را نیز در نظر می گیرند.
تأسیسات حتماً جزئی از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی هستند
بخش تأسیسات ساختمان قطعاً مهمترین قسمتی است که باید در زمان تصمیم گیری برای بازسازی یک خانه به آن توجه کنیم. متأسفانه بسیاری از مواقع به اشتباه، در زمان بازسازی منازل، مالکین به ضرورت تعویض یا تعمیر تأسیسات توجه نمی کنند. دلیل آنهم پرهزینه و پر دردستر بودن آن است. حتی گاهی اوقات تصمیم میگیرند تا تنها قسمتی از تأسیسات را جزء بخشهای مختلف خانه برای بازسازی قرار دهند و قسمتهای دیگر را حذف می کنند. این کار معمولاً اشتباه است.
اگر تأسیسات خانه ای که قرار است بازسازی شود شرایط مناسبی نداشته باشد، به این معنی است که این شرایط احتمالاً برای تمام بخشهای تأسیسات وجود دارد. حذف یک قسمت از تأسیسات از لیست بازسازی، باعث می شود که احتمالاً در آینده نزدیکی پس از اتمام بازسازی منزل مربوطه، نیاز به بازسازی یک بخش از خانه بدلیل خرابی یا نشتی تأسیسات آن قسمت باشد. چنین اتفاقی همان دوباره کاری و هدر رفتن پول و زمان مالک خانه است که به آن اشاره کردیم.
از طرف دیگر همیشه قرار دادن تأسیسات در لیست بازسازی بدلیل فرسودگی آنها نیست. گاهی اوقات تصمیم مالک خانه این است که سیسستم تأسیسات بخشی از خانه را تغییر دهد و کارایی آنرا افزایش دهد.
در ادامه بخشهای مختلف تأسیسات یک خانه را که باید برای بازسازی کنترل شود را نام برده و توضیح خواهیم داد.
لوله کشی آب سرد و گرم احتمالاً جزء بخشهای مختلف خانه برای بازسازی قرار می گیرد:
در بازسازی منازل بخصوص منازل قدیمی که لوله کشی آنها از نوع لوله های آهنی است، به احتمال زیاد نیاز است تا لوله های آب سرد و گرم تعویض شوند. دلیل آنهم گرفتگی لوله ها بدلیل جرم و همچنین خوردگی این لوله ها به مرور زمان است. بهتر است از لوله های استاندارد مانند لوله های پلی پروپیلن (لوله های سبز و سفید) و لوله های پنج لایه بجای لوله های قدیمی استفاده نمود. تعویض این لوله ها باعث بهتر شدن کیفیت و فشار آب در منزل نیز می شود.
لوله کشی گاز در بازسازی چندان مطرح نیست:
تا زمانی که نیاز به تغییر معماری و نقشه خانه نباشد، اصلاً نباید به سراغ دستکاری یا تعویض لوله کشی گاز رفت. اما در هر صورت اگر به هر دلیلی تصمیم به تعویض یا ایجاد تغییر در لوله کشی گاز خانه گرفته شود، اینکار باید حتماً تحت نظارت افراد ذیصلاح انجام شود. معمولاً در زمان اقدام و اخذ مجوز در صورت نیاز، هماهنگی ها با یک ناظر گاز برای کنترل اجرای لوله کشی جدید گاز انجام خواهد شد. علت آنهم علاوه بر اهمیت داشتن لوله کشی گاز، مسئولیت قانونی اجرای نادرست و بدون نظارت قانونی آن است.
بنابراین درصورتی که لوله کشی گاز نیز جزء بخشهای مختلف خانه برای بازسازی قرار گرفت، باید به آن توجه ویژه ای شود.
سیستم سرمایش و گرمایش منزل نیز میتواند جزء بازسازی باشد:
در رابطه با سیستم سرمایش معمولاً تعویض سیستم قدیمی مانند کولرها آبی با سیستم جدیدتر مانند اسپلیت یا داکت اسپلیت می تواند دلیلی برای قرار گرفتن این سیستم در لیست بازسازی باشد. همچنین در مواردی که سیستمهای سرمایش قبلی منزل نیاز به تعویض نداشته باشد، احتمالاً در زمان بازسازی، فقط نیاز به سرویس تجهیزات آن یا حتی تعویض دریجه ها یا فیلترها باشد.
اما در رابطه با سیستم گرمایش، معمولاً استهلاک و فرسودگی بسیار بیشتر است. بنابراین بسته به نوع سیستم گرمایشی که خانه دارد باید تصمیم گیری شود. برخی از سیستمهای قدیمی منسوخ قطعاً باید حذف شود. سیستمهای منسوخ شامل بخاری و شومینه است. هیچ منزل مسکونی که بازسازی می شود، نباید پس از بازسازی همچنان از بخاری یا شومینه بعنوان سیستم گرمایش استفاده نماید.
از طرف دیگر درصورتی که سیستم گرمایش واحد مسکونی، شوفاژ یا رادیاتور باشد، همانند لوله کشی آب گرم که در مدت زمان کوتاهی فرسوده می شود، این شرایط در مورد لوله کشی رادیاتورها حتی شدیدتر است. بنابراین بدلیل فرسودگی لوله های قدیمی که احتمالاً آهنی هستند و گرفتی لوله های بدلیل جرم، توصیه میکنیم حتماً در لوله کشی رادیاتورها و شوفاژ ها در لیست بخشهای مختلف منزل مسکونی برای بازسازی قرار داده شوند.
تعویض خود رادیاتورها نیز بستگی به وضعیت ظاهری و عملکرد آنها دارد. همچنین درصورتی که قبلاً از موتور خانه آب گرم رادیاتورها تأمین می شده است و تصمیم به نصب پکیج بجای آن گرفته میشود، میبایست درمورد محل نصب استاندارد پکیج نیز بررسی لازم انجام شود.
تأسیسات برقی و سیستم روشنایی خانه می تواند تعویض یا تعمیر شود:
نیاز به تعویض یا بازسازی تأسیسات برقی در خانه های قدیمی و فرسوده معمولاً قطعی خواهد بود. از طرف دیگر، نیاز به تغییر نقشه واحد مسکونی مورد نظر نیز باعث می شود نیاز باشد تأسیسات برقی نیز در لیست عملیاتهای ساختمانی که قرار است در زمان بازسازی خانه انجام شود قرار بگیرد. همچنین اگر بدلیل تغییر یا اجرای دکوراسیون منزل، قرار باشد سیستم روشنایی تغییراتی داشته باشد، در این شرایط نیز تأسیسات برقی در لیست بازسازی قرار خواهند گرفت.
آیا بازسازی مورد نظر شامل تغییر نقشه خانه نیز می شود؟
یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه شود، این است که آیا بازسازی منزل مسکونی مورد نظر ما، نیاز به تغییر نقشه دارد یا نه. منظور از تغییر نقشه خانه موارد زیر است:
_ آیا نیاز است تا دیوار یا تیغه ای برای تغییر متراژ فضاهای مختلف خانه جابجا شود؟ مثلاً برای بزرگتر شدن یک اتاق خواب، دیوار اتاق خواب تخریب شده و دیوار جدید مقداری به سمت داخل سالن خانه یا اتاق خواب دیگر اجرا شود؟
_ آیا قرار است فضایی به خانه اضافه یا فضایی از خانه حذف شود؟ بطور مثال ممکن است یک اتاق خواب موجود حذف شود و فضای آن به سالن خانه اضافه شود. یا مثلاً بخشی از سالن خانه با اجرای دیوار جدا شده و به یک اتاق خواب اضافی تبدیل شود.
_ آیا قرار است کاربری فضاهای موجود تغییر کند؟ مثلاً محل اتاق خواب و آشپزخانه با یکدیگر جا بجا شوند.
تمام مواردی که در بالا اشاره شد، به معنی تغییر نقشه خانه در زمان بازسازی است. هر کدام از این موارد هزینه و مدت زمان زیادی را به هزینه و مدت پروژه اضافه خواهند کرد. بنابراین پیشنهاد میکنیم پیش از تصمیم گیری، بررسی کافی انجام شود.
در نهایت هم باید بدانیم که بدلیل وجود ستون، دیوارهای سازه ای یا حتی وجود داکت تأسیسات مشترک کل ساختمان، نتوان تغییر نقشه مورد نظر را اجرا نمود. البته کنترل و تشخیص این موضوع بعهده یک فرد متخصص و با تجربه است که در مراحل بعدی تصمیم گیری از نظرات کارشناسی آنها استفاده خواهیم کرد.
سالن و اتاق خوابها جزء لیست بخشهای مختلف خانه برای بازسازی هستند یا نه؟
بخش بزرگتر خانه مربوط به سالن و اتاق خوابها می شود. بنابراین اگر قصدی برای تغییر نقشه منزل مسکونی مورد نظرمان نداریم، باید در زمان تهیه لیست بخشهای مختلف خانه برای بازسازی، در مورد اینکه می خواهیم این فضاها بازسازی شوند یا نه تصمیمگیری نماییم. از طرف دیگر اگر انتخاب ما بازسازی سالن و اتاق خوابها باشد، باید محدوده و شیوه بازسازیی که میخواهیم انجام دهیم را نیز مشخص نماییم.
باید درمورد اینکه آیا کف سالن و اتاق خوابها نیاز به تعویض دارد یا نه تصمیم گیری نماییم. همچنین مشخص کنیم که اگر قرار است کف تغییر کند، نیاز به تخریب و جمع آوری کف موجود و اجرای کفسازی جدید است یا اینکه تصمیم ما این است که روی همین کف موجود، کفپوش جدید را اجرا نماییم. همچنین در مورد کفهای سنگی میتوان با کفسابی آنها یا اجرای رزین مخصوص، سطح آنها را ترمیم نمود.
بازسازی و تعمیر دیوارها و سقفهای اتاقها و سالن خانه نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. ممکن است به دلیل فرسودگی و قدیمی بودن خانه، نیاز باشد دیوارها و سقفهای فضاهای مختلف خانه، ترمیم یا بازسازی شوند.
پنجره ها همیشه جزء بخشهای مختلف خانه برای بازسازی هستند:
اینکه بازسازی خانه ای انجام شود ولی پنجره های قدیمی آن با پنجره های دوجداره و عایق یو پی وی سی یا آلومینیومی تعویض نشود، اصلاً تصمیم منطقی و درستی نیست. تعویض پنجره های قدیمی با پنجره های جدید، کیفیت کاربری منزل مسکونی مورد نظر را پس از بازسازی تا حد زیادی بالا می برد. بنابراین بجز در شرایط استثناء در بازسازی خانه های قدیمی، قطعاً تعویض پنجره ها جزء بخشهای مختلف خانه برای بازسازی خواهد بود.
بالکن یا تراس خانه نیاز به بازسازی دارد؟
یکی از بخشهایی که معمولاً بعد از شروع بازسازی به آن توجه می شود، بالکن یا تراس خانه است. مثلاً در زمان بازسازی کف خانه، به یکباره مالک یا کارفرمای پروژه تصمیم میگیرند که میخواهند کف تراس و بالکن را نیز بازسازی نمایند. همچنین این موضوع درمورد عایق قیر و گونی یا ایزوگام کف بالکنی که کفشور داشته باشد یا تراس خانه صادق است. همچنین تعمیر یا تعویض نرده های بالکن یا تراس نیز می تواند در زمان بازسازی در نظر گرفته شود.
از طرف دیگر همانطور که گفته شد توضیحات این مقاله در رابطه با بازسازی منازل است. بنابراین چنانچه پروژه مورد نظر شما بازسازی ویلا یا خانه ویلایی باشد، پیشنهاد می کنیم مقاله “بخشهای مختلف ویلا برای بازسازی” را مطالعه بفرمایید. مطالب ارائه شده در این مقاله، در رابطه باتهیه لیست بازسازی برای پروژه های ویلایی بیان شده است.
جمع بندی این مقاله:
در این مقاله در رابطه با بخشهای مختلف یک خانه که برای مشخص کردن لیست بازسازی آن، باید کنترل و بررسی شود، صحبت کردیم. درمورد شرایط و احتمال نیاز به بازسازی در هر بخش از خانه نیز مطالبی را بیان کردیم. به این ترتیب به اهمیت این کنترل ها و تهیه لیست مورد نظر بعنوان یکی از اولین و مهمترین مراحل بازسازی پی برده ایم.
اکنون اگر قصد بازسازی منزل خودمان را داشته باشیم، میتوانیم با مطالعه این مقاله تمام بخشهای منزلمان را بررسی نماییم و تصمیم بگیریم که کدام بخشهای نیاز به بازساز دارد. در نهایت یک لیست کامل از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی خواهیم داشت. با در اختیار داشتن این لیست در مراحل بعدی به سراغ افراد یا مجموعه های متخصص بازسازی منازل مسکونی می رویم و شرایط بازسازی مورد نظرمان را به ایشان اعلام می نماییم تا نظر کارشناسی خود را به ما اعلام نمایند.
در نهایت میتوانیم با توجه به اینکه تمام بخشهای خانه را بررسی کرده ایم و از نحوه بازسازی که می خواهیم در منزلمان انجام دهیم مطمئن هستیم، یک برنامه ریزی دقیق برای بازسازی انجام دهیم. در نهایت باتوجه به اینکه تمام مسائل را پیش از آغاز بازسازی کنترل کرده ایم، می توانیم مطمئن باشیم که بازسازی بی دردسر و بسیار با کیفیتی خواهیم داشت.
لطفاً نظرات و تجربیات خود را در بخش دیدگاه ها ثبت نمایید:
لطفاً چنانچه نظر یا تجربه ای در رابطه با بازسازی بخشهای مختلف منازل مسکونی دارید، آنرا در بخش دیدگاه ها ثبت نمایید تا دیگران نیز از آن بهره ببرند. همچنین اگر سؤالی در رابطه با محتوای این مقاله داشته باشید می توانید آنرا نیز در بخش دیدگاه ها ثبت نمایید تا همکاران ما در اولین فرصت پاسخگوی شما باشند.
در نهایت هم، چنانچه قصد بازسازی منزل خود را دارید، پیشنهاد می کنیم از مشاوره رایگانی که کارشناسان شرکت بازسازی آیریا در اختیار شما قرار می دهند استفاده نمایید. در این جلسات مشاوره رایگان، کارشناسان باتجربه و متخصص شرکت آیریا، به شما کمک خواهند کرد تا اصلاحات لازم را بر روی لیست مورد نظرتان از بخشهای مختلف خانه برای بازسازی انجام دهید.
برای دریافت مشاوره رایگان، میتوانید از طریق شماره تلفن ۸۸۸۵۱۶۴۳-۰۲۱ یا شماره واتس اپ و تلگرام ۰۹۳۵۲۴۴۱۱۳۷ با همکاران ما تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.